Cégtörténet

A DEVELOP-ot a több mint 60 éves történelme során az irodai szolgáltatások határozták meg azért, hogy az Ön mindennapi feladatait megkönnyítse. A jövőben nem csak a saját történetünket, de az Önét is meg fogjuk írni. Mert együtt növelhetjük vállalata sikerességét.

Napjaink

A DEVELOP a multifunkciós berendezések új dimenzióját kínálja intuitív és könnyű, okostelefonokhoz hasonlítható kezelőfelülettel. Az ineo készülékek a mindennapi irodai munka szerves részévé válhatnak.

A DEVELOP a Konica Minolta része a kettős márka stratégia jegyében.

A 2010-es évek

A DEVELOP egyet jelent a magas minőségű irodai kommunikációs rendszerekkel. Európa öt legjobb kis és középvállalatoknak szóló színes nyomtatómárkája között van.

A DEVELOP egy trendmutató, merész és kreatív márka, mely részt vesz az irodai kommunikáció jövőjének formálásában. Elsődleges célja az ügyfelek hatékonyságának növelése a dokumentumkészítés területén.

A 2000-es évek

A DEVELOP átköltözteti központját Gerlingenből Langenhagenbe. Megjelenik az első négyszínű, tandem-technológiás irodai berendezés, a QC 1500/ QC 2000.

Az Európai Unió a gazdasági és pénzügyi egyesülés harmadik, utolsó szakaszába lép a közös valuta bevezetésével és az Európai Központi Bank megalapításával.

Létrejön a Konica Minolta konszern több mint 31800 alkalmazottal. A Develop a világ 60 országában forgalmazza termékeit.

A DEVELOP új termékkampányt indít az ineo sorozattal, amely a kiváló nyomtatási minőséget ötvözi a költséghatékonysággal. A termékportfólió sikeresen egészül ki további multifunkciós nyomtató rendszerekkel. A széles választékot különböző szoftvermegoldások és szolgáltatások teszik teljessé.

Az ineo+ 6500 bemutatása azt jelenti, hogy a DEVELOP megkezdte a kisebb nyomdák kiszolgálását. További nyomdai rendszerek fejlesztése folyamatban.

A DEVELOP a kisebb irodák és kereskedők részére az A4 nyomtatási rendszerek piacán is növeli a jelenlétét.

A 90-es évek

Németország az újraegyesítést ünnepli.

A Develop teljesen beépül a Minolta konszernbe. Létrejön a Develop GmbH szolgáltató és kereskedelmi vállalat 120 alkalmazottal.

Dolly, a klónozott bárány lesz az első genetikailag azonos másolata egy emlősállatnak.

A Develop bemutatja a piacon az első digitális fekete-fehér másolót – a D3000iD-t –, amelyet egy év múlva követ az első digitális színes készülék. Forgalomba kerül A DFC 100.

A 80-as évek

A Develop kifejleszti a világ legkisebb automata fénymásológépét – a Develop 10-est – és 6 nemzetközi díjat nyer a jövőbemutató tervezésért.

Charles herceg, brit trónörökös, és Lady Diana Spencer megtartják az évszázad esküvőjét.

A Develop együttműködési megállapodást köt a Minoltával és ettől kezdve az összes kis és közepes kategóriájú gépet az európai piacra gyártja. Bevezetik a Develop100-at, elkészül a 100 ezredik másológép.

A 70-es évek

A 33-as sorozatszámú "Volkskopierer" gépével a Develop bemutatja első kisméretű automata irodai másolóját és belép az USA piacára.

Megszületik az első lombikbébi, a Concorde elindítja menetrendszerinti járatait a transzatlanti útvonalakon.

A Develop kifejleszti az első normál papíros másológépet a Develop 66.1-est.

A 60-as évek

A Beatles áll az amerikai zenei toplista első öt helyén. Az autómotorok üzemanyag-befecskendezői készen állnak a forgalmazásra, Neil Armstrong és Buzz Aldrin elsőként lépnek a Holdra.

Az elektrosztatika forradalmi változásokat hoz a másolástechnikában. A Develop az egyetlen gyártó, aki minden eljárásra - a diffúziós, elektrosztatikus, kétspektrumú és az ofszet nyomtatás - kínál gépeket.

Az 50-es évek

A "német gazdasági csoda" (Wirtschaftswunder) beindul Nyugat-Németországban. A "Blitz" másológépekre 16 szabadalmat és 39 licencet adnak ki, a Develop már 87 országban forgalmazza termékeit.

Németország megnyeri a labdarúgó-világbajnokságot és a rock and roll hódít a táncparketten.

A Develop elkészíti az első reklámfotókat a "Blitz" másolóról és a Develop "Kombi"-ról: "Két perc egy másolat."

1948. június 21.

Dr. Walter Eisbein, Konrad Kral és Arno Lippinghoff megalapítják a Developot.

Az első gyártóhely egy régi gyárépület Stuttgart-Zuffenhausenben. Az első mikrohullámú sütők megjelennek az amerikai háztartásokban, és megkezdődik az első színes tévéadás.

Dr. Eisbein kifejleszti a világ legelső másolóját a Develop D 10 „Blitz” másológépet.