Környezetvédelem

A jövőbeli életminőségünk azon múlik, hogy miként bánunk ma a környezetünkkel. A DEVELOP-nál az egész vállalat felelősséget vállal azért, hogy a környezetvédelmet komolyan vesszük. Ennek megfelelően környezetvédelmi politikánk alapja az, hogy a lehető legharmonikusabb kapcsolatot teremtsük meg termékeink és a környezet között. Környezetgazdálkodási politikánk célja a környezeti hatások minimalizálása és termékeink ökológiai értékének maximalizálása azok teljes életciklusa alatt. Az ISO 14001 tanúsításunk a bizonyíték arra, hogy ez nem csupán üres ígéret.

A DEVELOP olyan elvek mentén dolgozik, amelyek célja, hogy a lehető legnagyobb összhangot biztosítsa a környezet és a technológia között. Környezetgazdálkodási politikánk keretében nem csak arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára hasznos termékeket és szolgáltatásokat biztosítsunk, hanem arra is, hogy csökkentsük ezek környezeti hatásait, miközben maximalizáljuk gazdasági értéküket.  Ezen túlmenően a "környezeti hatás"-t a legszélesebb értelemben határozzuk meg, hogy az tartalmazza a termékciklus minden szakaszának globális hatásait – az alapanyagok és alkatrészek kiválasztásától, a fejlesztésen, gyártáson, forgalmazáson és szervizelésen át az újrahasznosításig.

Koncepciónk

Hisszük, hogy a bonyolult helyzetek hatékony kezelése során az első lépés a "tényeken alapuló menedzsment" alkalmazása. A környezeti problémákat csak akkor tudjuk megbízhatóan kezelni, ha a környezet állapotáról megbízható adatokat, valamint számszerű méréseket és elemzéseket szerzünk be. Hisszük, hogy a hulladék elkerülése hozzájárulhat a környezet megóvásához és gazdasági előnyöket kínál. Ennek megfelelően figyelmet fordítunk a különféle hulladékok azonosítására és kezelésére – beleértve az alapanyagokat, az energiát, a tevékenységeket és az időt is – ezáltal szintén növelve gazdasági hatékonyságunkat. 

A DEVELOP az egyik vezető cég a multifunkcionális nyomtatók energiahatékonysága területén.

Globális környezetgazdálkodás

A társaság megkapta az ISO 14001 tanúsítást a környezeti problémák gyors és hatékony kezeléséért a termékek teljes életciklusában – az alapanyagok és alkatrészek kiválasztásától, a fejlesztésen, gyártáson, forgalmazáson, használaton és szervizelésen át az újrahasznosításig.

A CO₂-kibocsátás csökkentése

Mivel a CO2-kibocsátás a feltételezések szerint meghatározó szerepet játszik a globális felmelegedésben, e kibocsátás visszaszorítása a világméretű környezetvédelem fontos célkitűzése. E cél elérése érdekében a DEVELOP csökkenti termékei energiafogyasztását. Egyik példa erre a fixáló egységeknél használt új indukciós fűtési technológia a legújabb ineo+ színes termékcsaládban.

Környezetvédelem a gyakorlatban

  • Újrahasznosítható alkatrészek
  • A "nulla hulladék" elv alkalmazása a különböző gyártóegységeknél
  • Olyan beszállítók és kellékanyag gyártók kiválasztása, akik tekintettel vannak a környezetvédelmi szempontokra
  • ISO 14001 és ISO 9000 szerinti tanúsítvány megszerzése világszerte
  • "Energy Star" minősítés megszerzése
  • "The Blue Angel" minősítés megszerzése

Óvakodjon a hamisítványoktól!

A gyártók és felhasználók számára komoly problémát jelent a minőségi és márkás termékek esetében a hamisítás. Az elmúlt években a forgalomban megjelenő hamis termékek száma elérte azt a kritikus szintet, amely már világszinten érinti a gazdaságot. A felhasználók sajnos sok esetben nem tudják felismerni a hamisítványokat, amelyek általában gyengébb teljesítményt eredményeznek, legrosszabb esetben pedig a berendezésekben is kárt okozhatnak. Ez a gyártók marketing imidzsére súlyos hatást gyakorol.